Friendship Quotes

Friday, July 31, 2009

Monolog di pagi hari

Kebelakangan ni, kerap sgt aku berjaga malam smp ke awal pagi... Entah kenapa, nak kata aku enjoy saat2 ni tak juga sgt sbb ianya membuat aku melawan keletihan mata.

Tapi entah la... dah lama rasanya tak mcm ni. dulu last suka berjaga malam tatkala diperlukan untuk berjaga...heh heh..

aku harap keadaan ni tak la kerap sgt terjadi sbb bimbang time management dan myself management jadi haru biru kang. aku rasa mungkin ni hanyalah sekadar "culture shocked" yg terjadi pd aku setelah bertambahnya tjwb sejak dua menjak ni yg mana aku harap ianya bersifat sementara atau boleh aku menajdi biasa dgnnya tanpa membeban dan menyeksa diriku sendiri.

Lain la berjaga malam dgn org tersayang kat sebelah kan? kan? kan?

Ingat lagi masa zaman belajar dulu, aku sering berjaga sampai ke subuh sbb BZ sgt dgn rutin masa tu... sampaikan aku rasa masa tu aku ni adalah sumpahan kluang di johor...menjadi kluangman sampai bila2..;)

tapi sejak bekerja, amalan tu dah berkurang smp la skang. tapi napa skang jadi balik? iskkk...mmg sah aku perlukan teman tidur dgn segera...ngeh ngeh...;p

Tuesday, July 28, 2009

Kehidupan hari ni...

Terlalu lama aku biarkan blog aku ni bersawang. ye la...tujuan asal aku bukan nak kasi tunjuk kat org baca, juzt nak jd kan as part of catatan diari peribadi, tp dah namanya kena published, mesti org akan bc gaks...so, ni la citer aku skang...

Lagi 6 hari, genap la usia aku ke 31 tahun. Perkembangan terkini, aku sedang merancang bbrp perkara utk aku achieve antara tempoh skang til 3 tahun lagi, Rancangan Malaysia ke 31 aku la nih kiranya. Target capaian: 3 tahun

1. aku nak sgt akhiri zaman "solo" aku nih... penat dah rasanya perform solo...nak gak wat band. so, lgkh ptama cr ahli band yg ptama diikuti yg lain tahun2 kemudian nnt..:D
so, target aku, 2010 ni...

2. make sure tahun ni gak aku dah kena ada lesen...hehehe... malu aku....so, target b4 raya tahun ni dah dpt dah

3. complete n dptkan master degree aku...by 2011..insyaAllah

4. hantar mak pi haji, beli umah, beli keta...target, by 2012 aku mampu dah setelkan ni semua...

Semoga Allah redhai n makbulkan hasrat murni ini...

dan...Sekeping hati seorang lelaki bermonolog lagi...