Friendship Quotes

Tuesday, November 11, 2008

Dada yg sakit...

Tuesday, October 28, 2008 at 5:08pm
kesakitan ini telah aku rasakan lama dulu. Dulu, sakitnya hanya sesekali mencederakan aku. Aku tak pedulikan. Kini, sejak seminggu dua ni, kesakitannya agak berbeza, lebih konsisten, tak lagi dtg sesekali cuma. Aku sedar perubahan diri ni. I put back on my weight! Baru timbang, risau aku. Macam sia2 jer la aku diet seak April lalu kalo dia naik balik. Then, minggu lepas masa Dr. bagia ku mc 2 hari, dia kata aku stress, darah naik 150/100. Skit lagi leh kena Strok! Ya, Allah....risaunya aku. Tak sangka aku stress sbb aku terlalu percaya dgn kebolehan aku menyerap tekanan, still leh happy walaupun bz dsb. Namun, hal yg satu ni....aku tewas...aku terlalu memikirkan sbb ianya berkaitan dgn hati dan perasaan....

mampukah aku bertahan, Tuhan?

18 Jun, 29 Ogos, 15 Oktober...dan 1 November. Tahun yg sama....

Monday, November 3, 2008 at 1:23pm
Apabila aku kenang2 kan tarikh2 ni, sebak gak rasanya. Bayangkan tak sampai tempoh setengah tahun dalam 2008 nih, aku tak sangka leh on-off dgn si dia.

Apakah akan ada tarikh2 begini seterusnya, sedangkan hakikatnya aku dah tak mampu menghadapi situasi begini lagi sementelahan ada hati lain juga perlu aku jagai dan bajai....

I have to start my new "jiwang" blog...heheh...

mimpi semalam...

Tuesday, November 4, 2008 at 9:44am
malam tadi, aku bermimpi lagi. tentang dia. Aku rindu sgt18785x kat dia walaupun hakikatnya aku tau aku perlu bagi ruang kat dia untuk menikmati hidupnya. Dia pun tak ingin aku gangggu hidupnya lagi. aku tau, tindakan ni memakan hati masing2 tapi aku perlu. lagi pun ada hati lain perlu dijaga. Sungguh, cinta ini membunuhku...

Malam tadi, aku bermimpi lagi. bukan tentang dia shaja. 2nd part mimpi aku (pas terjaga kul 4 pagi), tentang ex aku plak..isk....pastu dlm mimpi yg sama juga hati yg kini aku perlu jaga turut ada. Apa maksud mimpi2 nih?

Org kata..mimpi hanya lah mimpi..mainan tidur...

Namun, aku terus berfikir... Biarlah dulu! Ada byk keja aku kena buat nih....