Friendship Quotes

Tuesday, October 6, 2009

Aidilfiri penuh maknawi

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Rasanya belum terlambat aku ucapkan sementelahan kita masing2 masih meraikan dgn anjuran serta kunjungan rumah terbuka.

Raya kali ni amat bermakna padaku. Lain rasanya. Biasanya tahun2 sebelum ni aku lebih kepada beraya dengan menonton TV di rumah, kali ini aku lebih banyak berkunjung dan menziarahi sanak saudara dan sahabat handai ahli keluargaku.

Walaupun tak dapat berjemaah di pagi raya kerana kesesakan masjid yg luar biasa, tapi ianya terubat dgn kehadiran org yang tersayang dan kedua ibu bapanya serta adiknya ke rumahku selepas zohor raya pertama ini. Kunjungan yg amat bermakna, mengeratkan silaturrahim antara kedua belah pihak lantas memungkinkan perkembangan yg positif dlm hubungan kami.

Ingat lagi, tanggal 31 Ogos lepas...sempena cuti Hari Kebangsaan aku mengambil kesempatan berbuka puasa di rumahnya lantas meluahkan hasrat hati kepada kedua ibu bapanya. Maka, setelah persetujuan tercapai..insyaAllah dan aku amat mendambakannya Ya Allah! ~ bahawa ini adalah destinasi kasihku yang abadi...yang suci dan diredhai.

Buat kasihku yang tersayang, sama2 kita mendoakan segalanya berjalan lancar bagi kita ~ hubungan ini, hubungan antara keluarga, perancangan dan perlaksanaan majlis gemilang kita serta hidup bahagia selepas itu...ever after....;)

I do....love you.

Saturday, August 8, 2009

Hasnizaku Sayang, this is dedicated especially for you...



1-2-1-2-3-4
Give me more loving than I’ve ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad
I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
Its as easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
You make it easy
It’s easy as 1 2 1 2 3 4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
1-2-3-4
I love you
(I love you) I love you

Sunday, August 2, 2009

1 Ogos 1978 dan 31 tahun selepasnya.

Assalammualaikum,

terlewat 2 hari nak publish post yg ini.Sepatutnya, 1 Ogos 2009 yg lepas dah masuk blog, tp biasa la...kehidupan ni berputar2 ibarat pusingan roda dan dlm tempoh bbrp hari keblkgn ni aku rasa aku berada di sudut bahagian tepi roda; bukan di atas dan juga bukan di bwh...

Sepatutnya di atas sbb:
Aku rasa terlalu bahagia menyambut ulangtahun ku kali ini, maybe sbb aku dah menginjak dr angka 30 dan diam tak diam hari yg aku tunggu semakin dekat. Skang ni pun kami dah plan n diskas what to do and how it should be...just perancangan awal, especially for the engagement, insyaAllah. Dan paling best sbb dpt sambut bersama2 kesayanganku dan dpt present yg maybe pd sesetgh org nothing or biasa sj, tp pd aku, its so precious!...;) Maybe kerna bentuk hadiah tersebut dan juga kerna usaha yg dilakukan secara senyap2 smp sanggup berbohong supaya tak kantoi dgn aku...:D, apa2 pun...Thank you syg. Thank so muach!!!
Dan sesungguhnya ianya bermakna mengenangkan kata2 dlm kad ucapannya. "The first one we celebrate as a friend (setahun yg lalu, first dating kami - dia fetch aku di IIC), The second as a couple. The third as a fiancee an then as a husband and wife, insyaAllah.. (amiinnn...Ya Rabbal Alaminn...)

Namun, tidak terlalu atas kerana:
Aku rasa agak menyesal dgn lack of time management aku lately sampai aku mengabaikan bbrp tjwb dan plan diri sendiri. Namun, insyaAllah...aku kan cuba sesuaikan diri dgn perubahan2 diri dan sekitar akibat drpd pertambahan tjwb dsb. Semoga Allah terus guide aku ke jalan yg lurus, jln yg diredhaiNua, jalan menuju ke syurga...

Sesungguhnya, kita manusia mmg tak layak untuk membuat penilaian ke atas insan lain apatah lagi menghukumnya kerna, itu adlh hak Tuhan yg mutlak. Apa yg boleh kita lakukan hanyalah melihat, belajar dan mengingatkan sesama saudara kita. Atas kesedaran itu, sekiranya ada kesalahan diri ini sepanjang 31 tahun aku di bumi ini, kpd yg mengenali ku, ampunkan kesalahan2 aku, halalkan la mana yg perlu dan selalulah mengingatiku yg pelupa dan alpa ini...

Terima kasih mak kerna melahirkan sy 31 tahun yg lalu sbg anak terakhir mak dan arwah abah. Maaf sbb hasrat mak menimang anak perempuan tak menjadi, tp percayalah; serba sedikit anak mak ni faham akan naluri seorang wanita...yg mana ianya telah menjadi kelebihan buat diri ini setakat hari ni...;)

Buat arwah abah, Al-fatihah dan bersemadilah dgn bahagianya abah di sana. Doakan sy selalu, doa supaya menjadi yg terbaik dan soleh...walaupun telah tersadung, tersungkur dan terseleweng byk kali dlm hidup ini.

Kesimpulannya; 10 tahun pertama ~ bahagia sbg permata bongsu dlm keluarga.
10 tahun kedua ~ cabaran menjadikan amanah dan harapan bukan sbg bebanan, apatah lagi di penghujung usia waktu ini, abah kembali menemui maha pencipta. Ketika inilah segala ujian dan cabaran bermula sedikit demi sedikit..
10 tahun ketiga ~ yg mana baru saja aku tggalkan. Terlalu byk yg terjadi. Belajar, tamat belajar, bekerja, bercinta dan bercinta dan merana, kembali bercinta, dikhianati, tersadung, tersungkur, hampir menggelupur, terasing dan menyimpang dr fitrah dan jalan kebenaran, tersedar, bangkit, bercinta, bersahabat, belajar kembali dan...merancang kegemilangan dan kebahagiaan utk masa depan, sekurang-kurangnya untuk 10 tahun akan datang...

Buat semua, terutama teman2 seperjuangan. Byk yg telah aku lakukan dan kekhilafan demi kekhilafan ini sebenarnya sukar utk ditanggung. Maafkan atas segalanya utk semlm, hari ini dan esok. Doakan la aku supaya menjadi insan yang bersyukur dan terus dirahmatiNya serta di senangi kalian.

31 tahun...here i come and hopefully this journey will be successful as planned.

Wassalam... Thank you ALLAH!

Friday, July 31, 2009

Monolog di pagi hari

Kebelakangan ni, kerap sgt aku berjaga malam smp ke awal pagi... Entah kenapa, nak kata aku enjoy saat2 ni tak juga sgt sbb ianya membuat aku melawan keletihan mata.

Tapi entah la... dah lama rasanya tak mcm ni. dulu last suka berjaga malam tatkala diperlukan untuk berjaga...heh heh..

aku harap keadaan ni tak la kerap sgt terjadi sbb bimbang time management dan myself management jadi haru biru kang. aku rasa mungkin ni hanyalah sekadar "culture shocked" yg terjadi pd aku setelah bertambahnya tjwb sejak dua menjak ni yg mana aku harap ianya bersifat sementara atau boleh aku menajdi biasa dgnnya tanpa membeban dan menyeksa diriku sendiri.

Lain la berjaga malam dgn org tersayang kat sebelah kan? kan? kan?

Ingat lagi masa zaman belajar dulu, aku sering berjaga sampai ke subuh sbb BZ sgt dgn rutin masa tu... sampaikan aku rasa masa tu aku ni adalah sumpahan kluang di johor...menjadi kluangman sampai bila2..;)

tapi sejak bekerja, amalan tu dah berkurang smp la skang. tapi napa skang jadi balik? iskkk...mmg sah aku perlukan teman tidur dgn segera...ngeh ngeh...;p

Tuesday, July 28, 2009

Kehidupan hari ni...

Terlalu lama aku biarkan blog aku ni bersawang. ye la...tujuan asal aku bukan nak kasi tunjuk kat org baca, juzt nak jd kan as part of catatan diari peribadi, tp dah namanya kena published, mesti org akan bc gaks...so, ni la citer aku skang...

Lagi 6 hari, genap la usia aku ke 31 tahun. Perkembangan terkini, aku sedang merancang bbrp perkara utk aku achieve antara tempoh skang til 3 tahun lagi, Rancangan Malaysia ke 31 aku la nih kiranya. Target capaian: 3 tahun

1. aku nak sgt akhiri zaman "solo" aku nih... penat dah rasanya perform solo...nak gak wat band. so, lgkh ptama cr ahli band yg ptama diikuti yg lain tahun2 kemudian nnt..:D
so, target aku, 2010 ni...

2. make sure tahun ni gak aku dah kena ada lesen...hehehe... malu aku....so, target b4 raya tahun ni dah dpt dah

3. complete n dptkan master degree aku...by 2011..insyaAllah

4. hantar mak pi haji, beli umah, beli keta...target, by 2012 aku mampu dah setelkan ni semua...

Semoga Allah redhai n makbulkan hasrat murni ini...

dan...Sekeping hati seorang lelaki bermonolog lagi...

Tuesday, January 6, 2009

Duit tak ada..tapi hati ingin kahwin...

Wow...lama bebenor aku tak menaip apa2 kat blog aku nih. Since aku dah tak asik menghadap PC ni and makin bz balik dgn kelas2...aku makin kurang berblogging...:D

Apa2 pun ni la rasanya time sesuai aku post new things to share, citer pasal aku.

Rasanya...apa kaitan title kat atas dgn situasi terkini aku skang? Jawabnya: aku teringin nak kahwin........!! teringin sgt2...

err...aku dah GF ker? bukan aku dah clash ker dgn si dia tu? (sila rujuk post terdahulu...:p)

Jawabnya lagi: aku dah malas nak bercinta lama2,aku dah penat sgt2...aku nak akhiri status single aku ni kembali manjadi memiliki dan dimiliki...dan..aku hrp kali ni biarlah si dia ni berjaya aku nikahi..

kawan2...doakan la aku yerk. Target aku by this year jugak..2009 or early next year...

mak!!! nak kahwinnnnnnnnnnnnnnn....:D